En mesterlig skribent kræver sine læsefærdigheder

Drop business-bøgerne for en stund og læs de klassiske skønlitterære værker for at optimere dine skrivekompetencer – for mange af dem kan endda kvit og frit hentes på nettet.

David Ogilvy, bag Ogilvy-koncernen og marketingsbibelen ‘Ogilvy on Advertising’, spurgte engang en af sine medarbejdere, om hvad han sidst havde læst – hvortil han svarede, at han ikke behøvede at læse, men blot at følge sin intuition. Ogilvys reaktion var en prompte fyring, for at læse var i hans optik nøglen til succes.

Mens mange i kommunikationsbranchen i dag følger nogenlunde med i business-litteraturen, så overser et langt større antal, at læse de klassiske skønlitterære værker, selvom de er businesslitteraturen overlegen i at forbedre ens skrivekompetence – en af de mest vigtige kompetencer indenfor kommunikation og PR.

Adskillige undersøgelser har dokumenteret, at dygtige skribenter kendetegnes ved, at de læser meget. Ikke nok med det, så har læsning vist sig at være det bedste middel til at forbedre sine skrivekompetencer ud af 46 variable undersøgt i The Effects of Variables of English/Language Arts Program Design On Writing Achievement 1993 af Ph.D Karen Daniel, University of California.

Hurtig succesoplevelse

Den primære årsag til at mange afholder sig fra at læse klassikerene er de mange sider. Vil du have en hurtig succesoplevelse, så start fx med novellen Den Gamle Mand og Havet af Ernest Hemingway, som er hurtigt læst, og anset blandt top 100 af alle tiders mesterværker, kåret af 100 forfattere fra 54 forskellige lande.

500 gratis mesterværker som ebøger

Mange af de helt store mesterværker er i dag fritaget for rettigheder bl.a. grundet deres alder. Det har fået Director & Associate Dean of Stanford’s Continuing Studies Program, og en række andre personer til at oprette Open Culture-initiativet, hvis mission er, at udnytte glæderne fra web 2.0 til at udbrede gratis højkvalitets kulturelle værker til folket på globalt plan. Find og download frit blandt de 500 gratis ebøger her.

Klassiske skønlitterære mesterværker

Vil du rigtig blære dig blandt venner og bekendte, så sæt tænderne i en af disse bad-boys, der ofte stryger ind på top 10-lister over mest anerkendte skønlitterære værker i gennem tiderne.

  • Ulysses – James Joyce
  • Krig og Fred – Lev Toltoj
  • Forbrydelse og Straf – Fjodor Dostojevskij
  • Moby-Dick – Herman Melville
  • Madame Bovary – Gustave Flaubert
  • Den Store Gatsby – F. Scott Fitzgerald
  • Don Quixote – Miguel de Cervantes
  • 1984 – George Orwell
  • På Sporet af den tabte tid – Marcel Proust
  • Middlemarch – George Eliot (pseudonym for Mary Ann Evans)
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply