iPad Mini som PR-værktøj

Jeg har haft fornøjelsen af at få fingrene i en iPad Mini 32 gb inkl. mobilt 4G/LTE-forbindelse, og har nu haft den så længe, at jeg føler mig i stand til at give den en anmeldelse med PR-brillerne på.

Som PR-konsulent kan det ofte være ret essentielt at have en computer, som er let at have med på farten. Jeg har derfor en Macbook Pro, som jeg også bruger ved siden af.

Præsentationsværktøj og handyness

I forhold til min i forvejen fremragende laptop, har iPad Mini’en ikke tjent det store formål til businessmøder endnu, selvom jeg tror det er et spørgsmål om tid, før jeg finder en mulighed til det. For iPad Mini’en er ualmindelig handy – og faktisk så handy, at folk hele tiden vil have fingrene i den, og løfter den op. – Meget ulig almindelige iPads, som ofte bliver liggende på bordet foran ejermanden.

Før jeg købte mini’en var min største bekymring om skærmens størrelse gjorde den mindre præsentationsvenlig til businessmøder. Men hvis folk alligevel bare tager iPad’en i hånden, er der ikke meget problem over det.

Wauw-faktor

En ting, som jeg har opdaget i min tid som PR-konsulent, er, at folk bliver imponeret, når man har sine gadgets i orden. Det svarer på mange måder til det samme, som hvis du møder en person i jakkesæt: Du stoler mere på, at han tager opgaven seriøst. Alene det, at du møder op med en iPad, imponerer folk en lille smule, og du signalerer, at du følger med i det nyeste.

Business og office-apps

Jeg har fundet nogle særligt anvendelige apps til iPad’en, som jeg i nogle tilfælde også vil anmelde i separate indlæg fremover. Bl.a. den avancerede (og simple!) Evernote-app til at tage noter, dele dem mellem dine enheder og med andre.

PenUltimate, der automatisk supplerer Evernote, hvor du nemt kan tage noter og brainstorme ved at tegne figurer med fingrene sammen med kollegaerne.

CloudOn, som giver adgang til en online udgave af Microsoft Office, der endnu ikke kan fås som offline-app til iPad.

Ønsker du yderligere adgang til offline-versioner af Office-værktøjer, kan jeg hverken anbefale QuickOffice eller Office2 HD. Køb i stedet Apples iWorks-apps: Pages, Keynote og Numbers, som hver især koster 65 kr. De er desværre ikke 100% kompatible med Microsoft Office, men det er det bedste du kan få til iPad’en, mens de andre Office-kloner er virkeligt dårlige. Det skal nævnes, at iPad’en fx godt kan åbne Word-dokumenter uden at du har installeret programmer til det alligevel. Du kan bare ikke redigere dem fra den.

Skriveoplevelse

Som et skriveinstrument rykker mini’en et lille skridt nedad i brugeroplevelse. Knapperene sidder simpelthen lidt for tæt sammen til at man kan nå op i samme hastighed som på en computer eller den større iPad. På den anden side kan man, imodsætning til den traditionelle iPad, nemt holde den oprejst og sidde i sengen om aftenen og skrive med tommelfingrene.

Antal gigabyte og med eller uden 4G?

Skal jeg sige noget, mht. størrelse og 4G-nets-tilføjelsen, som gør iPad Minien væsentligt dyrere, så vil jeg råde førstegangskøbere – som i forvejen har en computer og smartphone – til at nøjes med at købe den billigste og mindste model uden 4G/LTE-forbindelse. Hvorfor? Fordi du sandsynligvis ikke vil fylde iPaden med masser af musik og film – de vil blive brugt via din smartphone og computer. + Den billigste model er så billig (ca. 2.600 kr.), at du lettere ser fordelene ved en tablet, mens den dyreste er så dyr, (ca. 5.000 kr.), at du nemt bliver skuffet, når du opdager dens begrænsninger i forhold til en normal computer.

4G-abonnementerne er godt nok faldet i pris, men er stadig – i min optik – lidt dyre. Det billigste abonnement til sølle 1 gb data, koster knap 40 kr. om måneden hos en af de billigste selskaber; Oister. Jeg vil tro, at jeg kunne finde på at bruge 300 mb på en togtur fra København til Aalborg ved blot at surfe rundt på nettet i den tid. Til gengæld er 4G super hurtigt, og hurtigere end dit trådløse netværk.

Overall vurdering

iPad Mini er lækker. Selvom den som PR-redskab ikke tjener meget mere formål end at demonstrere, at man har styr på sit gear og følger med gadget-moden, så kan jeg allerede ikke undvære den, selvom jeg stadig bruger min Macbook Pro og smartphone (til fx Google Maps og optagelse af vigtige møder) mere til arbejdet. Men iPad’en bruger du i andre sammenhænge, og du tager den automatisk med dig, når du forlader et rum, eller tager hen til en kammerat. Desuden har folk, der normalt er dårlige til at bruge computere, langt nemmere ved at betjene og vise noget via en iPad – og det tæller op til en del forretningsmøder. Men køb den lille model, for det er ikke en computer, iPod eller smartphone – men en tablet!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply