Jobbet som PR-chef overgås af atom-skraldemand

CareerCast’s liste over de 200 bedste jobs i verden er blevet offentliggjort, og PR-chef er som nr. 73 på listen overgået af blandt andre VVS-mand, tandlæge og Nuklear dekontaminerings-tekniker.

Listen er baseret på faktorer som løn, udsigt til at få job, arbejdsmiljø, fysiske krav og stressniveau, og netop sidstnævnte faktor er årsag til PR-chefens dårlige placering. Tidligere er jobbet som PR-manager blevet målt som værende det 5. mest stressende job i USA. Udover det, nævner CareerCast, at PR-chefer i gennemsnit tjener $93.252 – svarende til 535.000 kr., men med forehold for den meget lavere skat i USA.

Interessant nok bliver jobbet som journalist placeret allersidst på listen, hvilket PR-folk i det mindste kan glæde sig lidt over. Men hvordan jobbet som Nuklear dekontaminerings-tekniker, der fx “hygger” sig med at rydde op på Fukushima-værket i Japan, er bedre end PR-chef må antyde, at der må være nogle omfattende problemer med stress i PR-branchen.

Jobbet som PR-chef har svunget mellem at være nr. 70 og 113 de seneste tre år, og nummer et på listen er noget så sindsoprivende som aktuar.

Billede: TEPCO.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply