Ti tips til at forbedre batterilevetid på din iPhone

Kommunikatører og folk i PR-branchen er ualmindeligt glade for iPhones. Og med iPhones har de fleste oplevet batteriproblemer før eller siden.

Det er højst sandsynligt ikke din telefons hardware, som den er gal med, hvis din telefon sluger meget strøm. I stedet er det ofte de mange nye funktioner, som – en efter en – kan være blevet slået til ved almen brug, og derefter bare bruger unødvendig strøm. Selv hvis du ikke har batteriproblemer, er det meget smart, at kende til nedenstående funktioner, så læs endelig videre.

Hent app inden du starter

Er du omhyggelig og nysgerrig, efter præcist hvad der bruger strøm, kan du eventuelt søge på “CPU usage” i App Store, og hente en af de mange gratis apps, som viser hvor mange procent af din CPU’s kapacitet, der bliver brugt. Den skal helst max svinge imellem 3-12%, så hvis din telefon bruger mere, bør du nok kigge nedenstående igennem. Efter hvert trin, kan du gå ind og kigge i app’en, og se om der blev skåret nogle procent væk.

Autotjekning af epost

Største batteriesluger i de nye styresystemer fra iOS 6.1.3 og frem er automatisk hentning af mails. De fleste går alligevel manuelt ind og tjekker mails engang imellem, og så er denne funktion overflødig. Gå til:

Indstillinger –> E-post, kontakter, kalendere –> Hent nye data –> Slå “Push” fra, og sæt flueben ved “Manuelt”.

iCloud

iCloud er synkronisering mellem dine forskellige Apple-devices. Fx er det rart, hvis din kalender kan ses på både din Macbook, iPhone og iPad efter du har skrevet ind på bare én af dine gadgets.

Men flere har oplevet, at det hjælper på batteritiden at slå dem alle fra og til igen. Og så kan du også slå flere fra, som du ikke bruger, da det generelt også sluger strøm, at telefonen jævnligt sender data frem og tilbage for at opdatere. Gå til:

Indstillinger –> iCloud –> deaktiver de emner du ikke har behov for at synkronisere.

Bluetooth

Det er de færreste der benytter Bluetooth på iPhone, og det bruger ganske meget strøm, at telefonen hele tiden leder efter andre netværk.

Indstillinger –> Bluetooth –> Deaktiver.

Lokalitetstjenester

Lokalitetstjenester bruger GPS-data til forskellige ting, såsom at hente reklamer baseret på, hvor du opholder dig. Du kan uden problemer deaktivere de fleste af tjenesterne. Fx bruger automatisk hentning af tidszone meget strøm, og er en komplet unødvendig tjeneste, hvis man hovedsageligt befinder sig i Danmark. For at slå fra, så gå til:

Indstillinger –> Anonymitet –> Lokalitetstjenester –> Systemtjenester –> Deaktiver “Indstiller tidszone”.

Meddelelsescenter

Nej det er ikke sms’er eller mails vi snakker om. Hvis du har hentet mange apps, og du ikke har været inde at kigge under hvilke der befinder sig i Meddelelsescenter, har du sandsynligvis rigtig mange unødvendige programmer slået til at kunne sende dig beskeder om alt muligt unødvendigt. Og det bruger strøm.

Gå til: Indstillinger –> Meddelelser –> Slå alle dem fra, som du ikke bruger jævnligt. Fx alle spil og nyheds-apps, som kan finde på at sende dig ‘breaking news’.

Lysstyrke

Hjælper kun mærkbart, hvis du har meget høj lysstyrke sat til.

Åbn Indstillinger –> Lysstyrke og baggrund –> Deaktiver “Automatisk lysstyrke”. Indstil manuelt.

Luk programmer engang imellem

Ofte ender folk med at have rigtig mange programmer åbne, da de fleste sjældent slukker deres telefon, hvor alle programmer ellers netop bliver lukket. Dobbeltklik på Home knappen, og luk de applikationer, som du ikke bruger. Hold fingeren på dem i to sekunder, og klik på minustegnet for at lukke programmer én efter én.

Sim-kort sidder en lille smule skævt

Hvis sim-kortet sidder bare en lille smule skævt i telefonen eller er fedtet, kan den bruge ekstra strøm på at hente data derfra. Så prøv at slukke telefonen, og tag det ud, tør det af med noget stof, og sæt det omhyggeligt ind igen.

Når du er i gang, kan du lige så vel prøve følgende, som andre også har oplevet hjælper:

Sluk din iPhone og tag simkortet ud. Herefter skal man tænde telefonen igen, og vente til, at den fortæller, at der ikke er noget simkort i. Klik “ok”. Sluk telefonenen igen, indsæt simkortet og tænd den igen. Det kan hjælpe meget for nogle brugere.

Siri

De fleste bruger ikke stemmestyring, og så kan man lige så godt slå det fra.

Indstillinger –> Generelt –> Siri –> Deaktiver.

Aflad helt og oplad 110% en enkelt gang

I øvrigt anbefaler Apple også at man en sjælden gang imellem bruger sin iPhone til den er helt flad og går ud. Oplad den herefter 110 procent igen til den er helt færdigopladet. Dvs. man lader den stå ca. en halv time længere i opladeren efter den er nået 100 procent.

De sidste muligheder

Apple anbefaler, at man nulstiller alle indstillinger, hvis man oplever batteriproblemer. Det kan dog være småirriterende, hvis man har indstillet sin telefon efter sine behov, og skal slå til og fra bagefter igen, så brug kun denne mulighed, hvis de andre ikke virker:

Indstillinger –> Generelt –> Nulstil, vælg “Nulstil alle indstillinger”.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply