Google Alerts virker ikke længere optimalt

Underretningssystemet Google Alerts som overvåger internettet for brugernes søgeord, har de seneste måneder ikke virket efter hensigten.

Har du benyttet dig af Googles email-underretningssystem Google Alerts (dansk ‘Google Underretninger’), har du måske lagt mærke til, at færre og færre resultater dukker op.

Tjekker du efter på en Google-søgning, vil du opdage, at Google Alerts ikke længere opfanger alle resultater. Pt. har jeg selv en 10-20 overvågninger, som genererer færre og færre resultater, selvom nyt indhold dukker op på nettet.

Det er værd at bemærke, at man kan vælge flere måder at få sine søgeresultater på, men vælger man “Når det sker”, som burde give flest resultater, får brugerne stadig ikke deres søgeresultater.

Mens man tidligere fint kunne stole på sine overvågninger, bør du som PR-arbejder nu træde varsomt, og sørge for at lave dine søgninger manuelt, indtil vi hører nyt fra Google.

Mashable.com har i marts 2013 forsøgt at spørge Google hvad der sker, men Google har ingen kommentarer.

The Finansial Brand har i et åbent brev også skrevet til Google, og klaget over at redskabet nu er ubrugeligt for folk indenfor branchen.

Alternativer til Google Alerts

Mention virker som et ganske fremragende alternativ til Google Alerts. Efter at have prøvet det nogle dage, har jeg allerede fået væsentligt flere underretninger end hvad Google har sendt mig. I stedet for emails, har du en app eller et program installeret på din computer eller smartphone, som i et pænt og overskueligt format serverer dine underretninger ganske gratis. Samtidig har programmet mange flere muligheder end Google Alerts, som jeg dog ikke har benyttet mig af endnu.

Resultly skulle være endnu et alternativ, som jeg dog ikke har afprøvet.

Virker dine underretninger? Kender du alternativer, og hvad er dine erfaringer med dem? Skriv nedenfor.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] har tidligere skrevet om, at Google Alerts ikke længere virker optimalt, og at Google ikke vil udtale sig om de har tænkt sig at nedlægge tjenesten, eller blot er i gang […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply